page_banner

производи

Висококвалитетен симулатор за настава по стоматологија за пракса за стоматолошка обука JPS-FT-III

Краток опис:

JPS FT-III систем за симулација на стоматолошка наставае дизајниран и развиен специјално за настава по стоматологија од ЈПС Дентал.

На крајот ја имитира вистинската клиничка операција, така што студентите по стоматологија и медицинскиот персонал можат да развијат правилни позиции и манипулации пред клиничката операција и да направат непречена транзиција кон вистински клинички третман.

Симулацијата за настава по стоматологија одговара за стоматолошки универзитет и центар за стоматолошка обука.


Детал

Ознаки на производи

Дизајниран за симулација на клиничко образование

Дијаграм за структура на забен симулатор

Дизајниран за симулација на клиничко образование, им помага на студентите да го развијат правилното оперативно држење во предклиничката студија, да ги совладаат ергономските вештини и потоа непречено да преминат кон вистински клинички третман.

СоJPS FT-III систем за симулација на стоматолошка настава, учениците учат уште од самиот почеток, под пореални услови:

•Во претклиничко опкружување, студентите учат користејќи стандардни компоненти на центарот за третман и не мора да се приспособат на новата опрема подоцна во нивното образование
•Оптимална ергономија на третман со стоматолог и помошни елементи прилагодливи на висина
•Најдобра заштита на здравјето на учениците, со интегрирана, континуирана и интензивна дезинфекција на внатрешните водоводи
•Нов дизајн: двојна фиока за инструменти, го остварува работењето со четири раце.
• Работно светло: осветленоста е прилагодлива.

Со режим на заби од различен тип

Кукла доаѓа со магнетен зглоб, компатибилен е со различен тип на модели на заби

Дијаграм на структурата на забен симулатор

Имитирајте вистинска клиничка средина.

Дијаграм на структурата на забен симулатор

Електричните мотори го придвижуваат движењето на куклата ---- имитираат вистинска клиничка средина.

Лесно се чисти

Функција за автоматско ресетирање на системот за кукла - обезбедува чистота и искористување на просторот. Врвот од вештачки мермер лесно се чисти

Дијаграм на структурата на забен симулатор

Две претходно поставени копчиња за позиција

Дијаграм на структурата на забен симулатор

Две претходно поставени копчиња за позиција: S1, S2

Копче за автоматско ресетирање: S0

Може да се постави највисока и најниска позиција

Со функција за итно запирање

Хомизација Вшмукување шише со вода

Шише за вшмукување вода е дизајнирано да се отстранува и инсталира многу лесно, многу ја подобрува ефикасноста на студијата.

Дијаграм на структурата на забен симулатор

Приказ на проектот:

4
2
1
Нашите проекти за стоматолошки симулатор

JPS експерти за стоматолошка симулација, доверливи партнери, искрени засекогаш!

Стандардна конфигурација:

 

Конфигурација на производот

Ставка

Име на производ

Количина

Забелешка

1

Лед светилка

1 комплет

 

2

Фантом со тело

1 комплет

 

3

3-насочен шприц

1 ЕЕЗ

 

4

Рачна цевка со 4/2 дупки

2 ЕЕЗ

 

5

Ејекторски плунка

1 комплет

 

6

Контрола на стапалата

1 комплет

 

7

Систем за чиста вода

1 комплет

 

8

Систем за отпадна вода

1 комплет

 

9

Држач за монитор и монитор

1 комплет

Изборен

Технички параметар:

Работните услови

1.Температура на околината: 5°C ~ 40°C

2.Релативна влажност: ≤ 80%

3.Притисок на надворешен извор на вода: 0,2~ 0,4Mpa

4.Притисок на надворешен притисок на изворот на воздух: 0,6~ 0,8Mpa

5. Напон: 220V + 22V ; 50 + 1HZ

6.Моќност: 200 W

Карактеристика:

Симулатор за настава по стоматологија

1. Уникатен дизајн, компактна структура, заштеда на простор, слободно движење, лесно се става. Големина на производот: 1250(L) *1200(Ш) *1800(В) (мм)

2. Фантом е контролиран со електричен мотор: од -5 до 90 степени. Највисоката позиција е 810мм, а најниската е 350мм.

3.Функција за ресетирање ЕДЕН ДОПИР и функција за две претходно поставени позиции за фантом.

4.Фиоката за инструменти и фиоката за помошник се ротирачки и преклопливи.

5.Систем за прочистување на водата со шише со вода 600mL.

6.Системот за отпадна вода со шише за отпадна вода од 1.100 mL и шише за магнетна дренажа е погодно за брзо демонтирање.

7.Рачни цевки со голема и мала брзина се дизајнирани за рачни делови со 4 или 2 дупки.

8. Мермерната плоча за маса е цврста и лесна за чистење. Големината на масата е 530( L )* 480 (W) (mm)

9.Четирите тркала со функција за самозаклучување на дното на кутијата се мазни за движење и се стабилни.

10. Независен систем за чиста вода и отпадна вода е лесен за употреба. Нема потреба од дополнителна инсталација на цевки што ги намалува трошоците.

11.Брзиот приклучок за надворешен извор на воздух е лесен за употреба.

Мониторите и микроскопите и работните станици се опционални

Стоматолошки симулатор со монитор и работна станица

Што е стоматолошки симулатор?

Дентален симулатор е напреден уред за обука кој се користи во стоматолошката едукација и професионалниот развој за да се реплицираат реалните стоматолошки процедури во контролирана, едукативна средина. Овие симулатори им овозможуваат на студентите и професионалците по стоматологија реално и практично искуство, овозможувајќи им да практикуваат различни стоматолошки техники и процедури пред да работат на вистински пациенти.

Наменети употреби на забен симулатор

Образовна обука:

Широко се користи во стоматолошките училишта за да ги обучи студентите во безбедна и контролирана средина пред да извршат процедури на вистински пациенти.

Подобрување на вештините:

Им овозможува на стоматолозите да ги усовршат своите вештини, да научат нови техники и да останат ажурирани со најновите достигнувања во стоматолошките процедури.

Проценка и евалуација:

Се користи од страна на воспитувачите за да се процени компетентноста и напредокот на студентите и професионалците по стоматологија, осигурувајќи дека ги исполнуваат бараните стандарди.

Предклиничка пракса:

Обезбедува мост помеѓу теоретското учење и клиничката пракса, помагајќи им на студентите да стекнат доверба и владеење во нивните вештини.

Придобивки:

Реално искуство:

Обезбедува високо реалистична симулација на стоматолошки процедури, подобрувајќи го искуството за учење и подготвувајќи ги корисниците за сценарија од реалниот живот. 

Непосредна повратна информација и проценка:

Нуди повратни информации во реално време и детални проценки, помагајќи им на корисниците да ги подобрат своите вештини брзо и ефикасно. 

Безбедна средина за учење:

Им овозможува на корисниците да вежбаат и да прават грешки без никаква штета на вистинските пациенти, обезбедувајќи безбедна и контролирана средина за учење. 

Развој на вештини:

Им помага на корисниците да развијат прецизни движења на рацете, да ја подобрат нивната техника и да градат доверба во извршувањето на стоматолошките процедури. 

Разноврсна обука:

Погоден за широк спектар на стоматолошки процедури и може да се користи и од студенти и од искусни професионалци за обука и подобрување на вештините.

Апликации:

Стоматолошки училишта:

Широко се користи во стоматолошката едукација за да ги обучи студентите во безбедно и контролирано опкружување пред да работат на вистински пациенти. 

Професионален развој:

Вработен на курсеви за континуирано образование за стоматолози за да ги усовршат своите вештини и да научат нови техники. 

Сертификација и тестирање на компетентност:

Се користи од образовните институции и телата за сертификација за да се процени и да се обезбеди компетентноста на стоматолозите.

Како работи стоматолошки симулатор?

Клучни компоненти:

Кукли (Фантомски глави):

Анатомски прецизни модели на човечката усна шуплина, вклучувајќи заби, непца и вилици. Овие кукли обезбедуваат реален амбиент за практикување на стоматолошки процедури. 

Работни станици:

Опремен со стоматолошки столчиња, светла и основни стоматолошки инструменти и рачни уреди како што се дупчалки, скалери и огледала, кои реплицираат вистинска стоматолошка операција. 

Технологија за хаптички повратни информации:

Обезбедува тактилни сензации кои го имитираат чувството на работа на вистински забни ткива, овозможувајќи им на корисниците да го искусат отпорот и текстурите со кои би се сретнале при вистинските стоматолошки процедури.

Интерактивен софтвер:

Ги води корисниците низ разни стоматолошки процедури со визуелни упатства, повратни информации во реално време и проценки на перформансите. Софтверот обично вклучува различни сценарија и нивоа на тежина за да одговараат на нивото на вештина на корисникот. 

Дигитални дисплеи:

Монитори или екрани што прикажуваат видеа со настава, податоци во реално време и визуелни повратни информации за време на сесиите за вежбање. 

Како работи:

Поставување:

Инструкторот или корисникот го поставува симулаторот со избирање на саканата процедура и подготвување на куклата со соодветните забни модели или заби за таа процедура. 

Избор на процедура:

Корисниците ја избираат стоматолошката процедура што треба да ја практикуваат од софтверскиот интерфејс. Достапните процедури може да вклучуваат подготовка на шуплина, поставување на коронката, третман на коренскиот канал и многу повеќе. 

Водена пракса:

Корисниците ја вршат избраната процедура на куклата со помош на обезбедените стоматолошки инструменти. Интерактивниот софтвер нуди чекор-по-чекор насоки, вклучувајќи визуелни и аудио инструкции. 

Хаптички повратни информации:

За време на процедурата, хаптичките повратни информации обезбедуваат реални тактилни сензации, овозможувајќи им на корисниците да ја почувствуваат разликата помеѓу различните забни ткива и да го искусат отпорот што се среќава при дупчење или сечење. 

Повратни информации во реално време:

Софтверот обезбедува непосредна повратна информација за перформансите на корисникот, истакнувајќи ги областите на подобрување. Оваа повратна информација може да вклучува метрика како што се прецизност, техника и време на завршување. 

Проценка и евалуација:

По завршувањето на процедурата, софтверот ги оценува перформансите на корисникот врз основа на однапред дефинирани критериуми. Оваа проценка им помага на корисниците да ги разберат нивните силни страни и областите на кои им треба подобрување. 

Повторување и мајсторство:

Корисниците можат да ги повторат процедурите по потреба за вежбање и усовршување на нивните вештини. Способноста за постојано вежбање во средина без ризик е значајна предност.

Што е хаптична симулациска стоматологија?

Хаптичната симулациска стоматологија се однесува на употребата на напредна технологија која обезбедува тактилни повратни информации за да се симулира чувството и отпорноста на вистинските забни ткива за време на стоматолошките процедури. Оваа технологија е интегрирана во стоматолошки симулатори за да се подобри обуката и образовното искуство за студентите и професионалците по стоматологија. Еве детално објаснување:

Клучни компоненти на стоматологијата за хаптичка симулација: 

Технологија за хаптички повратни информации:

Хаптичките уреди се опремени со сензори и актуатори кои ги имитираат физичките сензации при работа со стоматолошки алатки на вистински заби и непца. Ова вклучува сензации како отпор, текстура и промени на притисокот.

Реални забни модели:

Овие симулатори често вклучуваат анатомски прецизни модели на усната шуплина, вклучувајќи заби, непца и вилици, за да создадат реална средина за обука.

Интерактивен софтвер:

Хаптичниот дентален симулатор обично е поврзан со софтвер кој обезбедува виртуелна средина за различни стоматолошки процедури. Софтверот нуди повратни информации и оценување во реално време, водејќи ги корисниците низ различни задачи.

Придобивки од стоматологијата за хаптичка симулација:

Подобрено искуство во учењето:

Хаптичката повратна информација им овозможува на студентите да ја почувствуваат разликата помеѓу различните забни ткива, помагајќи им да ги разберат тактилните аспекти на процедурите како што се дупчење, полнење и екстракција.

Подобрен развој на вештини:

Вежбањето со хаптички симулатори им помага на студентите и професионалците да развијат прецизни движења и контрола на рацете, клучни за успешна стоматолошка работа.

Безбедна средина за вежбање:

Овие симулатори обезбедуваат средина без ризик каде што учениците можат да прават грешки и да учат од нив без никаква штета за пациентите.

Непосредна повратна информација и проценка:

Интегрираниот софтвер нуди инстант повратни информации за перформансите, истакнувајќи ги областите на подобрување и осигурувајќи дека корисниците практикуваат правилно.

Повторување и мајсторство:

Корисниците можат постојано да практикуваат процедури додека не постигнат умешност, што често не е можно со вистински пациенти поради етички и практични ограничувања.

Апликации на хаптичка симулациска стоматологија: 

Стоматолошка едукација:

Широко се користи во стоматолошките училишта за обука на студенти за различни процедури пред да работат на вистински пациенти. Тоа помага да се премости јазот помеѓу теоретското знаење и практичните вештини.

Професионален развој:

Им овозможува на стоматолозите да ги усовршат своите вештини, да научат нови техники и да останат ажурирани со најновите достигнувања во стоматолошките процедури.

Сертификација и тестирање на компетентност:

Се користи од образовните институции и телата за сертификација за да се процени и да се обезбеди компетентноста на стоматолозите.

Истражување и развој:

Го олеснува тестирањето на новите стоматолошки алатки и техники во контролирана средина пред да се воведат во клиничката пракса.

Накратко, стоматологијата со хаптичка симулација е најсовремен пристап кој значително ја подобрува стоматолошката обука преку обезбедување реални, тактилни повратни информации, со што се подобрува целокупната вештина и самодоверба на стоматолозите.


  • Претходно:
  • Следно:


  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја